Van vagy nincs globális felmelegedés?

3 200 Megtekintés 48 E

Kamera: Canon EOS 700D
Objektív: Tokina 11-16mm 2.8, Canon 24mm 2.8, Canon 50mm 1.8


00:00 - A legszebb öröm a káröröm
00:22 - Élménybeszámoló
00:53 - Megváltozott valami
01:25 - Bevezető
01:52 - Globális felmelegedés
02:31 - Svante August Arrhenius
02:50 - Klímaváltozás
03:04 - Nem az ember a felelős
05:06 - Az ember az oka mindennek
05:41 - Egérke az elefánt vállán
06:28 - A lobbi műve
09:30 - Nagy az egyetértés
10:27 - Véleményem
11:37 - Végszó

Megjegyzés

 1. sebo seba
  sebo seba
  Napja

  nemsoka minden rendben lessz!!! ;)

 2. Herbál
  Herbál
  Napja

  Azért mi is tehetünk róla, elég meg nézni az óceánokat, mennyi műanyag szemét van benne. Rendes szigeteket hoznak létre. De nem kell messze menni elég a Tiszáig. Ez nem normális szerintem.

 3. MR ToMMer
  MR ToMMer
  Napja

  A fentieknek csak a pénz számít, és igazából minden arrol szól. Amit láhatunk ez egy nagy előadás . A valóság sokkal egyszerübb. A föld életében folyamatosan nem egy nem keztő hanem rengeteg hőmérséklet változás jött létre. Ez teljesen normális a föld életében. Most is egy ilyen részben vagyunk ahol felmelegedik, majd aztán a jövőben lehül . A jégkorszakok elött biztosan nagy meleg volt. Ebben senki és semmi nem tud belenyulni, csak szeretnek mindenböl pénzt csinálni. Sajnos ilyen az ember. A föld viszont éli saját életét . És ahogyan mondtad. Mi csak kis apró porszemek vagyunk a rendszerben, kis apró élőlenyek

 4. Róbert Tandari
  Róbert Tandari
  3 napja

  Van globális felmelegedés? Egyértelműen van. Mióta tart? Hát 20 ezer éve, mióta olvadunk ki az utolsó jégkorszakból...... Azóta felment az átlag hőmérséklet vagy 8 fokot és emelkedett a tengerek szintje úgy 100 métert. Mit tudunk tenni ellene? semmit. Legfeljebb élvezük a pálmafás tengerpartos fürdőgatyás időt és kivárjuk azt a kb. 50 ezer évet, mire elkezd visszafagyni újra minden, hogy aztán ismét tökik befagyjon minden 150-200 ezer évre..... mint ahogy ez a folyamat már lejátszódott vagy 100-200-szor az utóbbi 100 millió évben....

 5. Gyula Molnár
  Gyula Molnár
  4 napja

  Én az erdő közepén élek, és minden tele van szennyel, és füsttel. Fogynak az élőlények, csak a harlekinkatica meg a dióburoklégy szaporodik.

 6. 33 pictus
  33 pictus
  5 napja

  Klímaváltozás van, . Aminek egy effektje lehet a felmelegedés, amihez az ember is hozzájárul, de nem ő okozza. A klimpírozásnak az az lényeges, hogy megtörténik magától , és az ember beleszólása annyi, mint a csiga esélye a vonattal megállítására. De próbálkozásával katasztrófát még tud okozni. A geológiai helyzetről is tájékozódj szerintem a klímaváltozással kapcsolatban, mert érdekes találhatsz majd. Talán ott nem találsz annyi ellentmondásos cikkeket. Pl: Kitört az Etna, de mégsem. Valamiért háttérbe szorul ez a téma, és néha hallani egy hírt: szokatlanul aktivitások a Yellowstone parkban: Ha az kitörne, A Fél világ sötétségbe borulna, évekig hamu , méreg a lebegőben, lehűlés, ami éveik tartó telet okoz, talán egy újabb jégkorszakot. ez is megér egy videót.

 7. QUIBELEZ
  QUIBELEZ
  6 napja

  Legyen igazad Paxel! Ámen.

 8. zsolt unger
  zsolt unger
  7 napja

  Nincs globál felmelegedés csak a HAARP van ,az emberek fölött nem emberek uralkodnak

 9. Tomáš Jakab
  Tomáš Jakab
  8 napja

  Klimavaltozas van ez teny az egy nagy kerdes mi okozza de viszont ez az idojaras ami van az valoban fura tobb orszag is kiserletezett az idojaras befolyasolasaval mert tudni valo nagyobb kart tud okozni mint akarmilyen bomba. Dubaiban dronok segitsegevel ideztek elo esot a nyari evszakban es ha ezt meg tudtak tenni akkor miert ne tudnanak akar komolyabb dolgokat eloidezni? Amerikanak faj a foga europara mar nagyon reg es miert ne probalna meg tonkre tenni a gazdasagunkat? Minden kis hazi gazdasagot tonkre tesznek sertes influenza stb. En ugy gondolom valamilyen szintem nyakunkon a klima valtozas de ez nem lenne ilyen drasztikus meg a szendioxid kibocsajtasunkal sem de mint az elejen irtam esot tudtak eloidezni elektromos toltesekkel akkor miert ne tudnanak tornadot vagy jegesot is eloidezni pont akkor mikor teremnek a gyumolcsok es zoldsegek? Osszel vagy telen miert nem volt ilyen termeszeti katasztrofa?

 10. Sandor Hajdu
  Sandor Hajdu
  9 napja

  Azt mondta az elején, hogy pártatlan, és dilettáns, ehhez képest még három percig sem jutottam. Nos a dilettánst talán megengedem neki.

 11. Adrián Vreckó
  Adrián Vreckó
  9 napja

  Nállunk Vajdaságban is volt 43°

 12. HappyLord
  HappyLord
  9 napja

  Korrekt video!

 13. máté máté
  máté máté
  11 napja

  Hatással van az ember a föld éghajlatára? Képes a föld maga változtatni az éghajlatán emberi tényező nélkül is? 2 igen:D ezért nem lesz soha teljes egyetértés a globális felmelegedéssel kapcsolatban.

 14. Zsuzsa Kraft
  Zsuzsa Kraft
  11 napja

  Visszajöttem mivel annyit segítesz gondoltam ide teszem szkeptikus Gergő egyik videóját nyomozta mi az a transzhumanizmus zseniális videói vannak azt hiszem két részes neked jól működik az agyad a lelked és a szíved lehet hogy ez a te csatornában is tudsz segíteni a többi embernek amikor te már megértésben vagy mindenképpen köszönöm a munkádat

 15. Olga Jakobi
  Olga Jakobi
  11 napja

  Az idö mindig wàltozik ugy mind a polok helye is.

 16. Margit Felhazi
  Margit Felhazi
  11 napja

  Olyan ugyes vagy folytasd mert nagy erteke vana mondadnodnakelvagy fogadva ,."

 17. Joe Tobacco
  Joe Tobacco
  11 napja

  Amíg a bolygón akár csak 1 ember is él, addig az szennyezni fogja azt. Az ember nem tud a föld érdekében semmit sem tenni, amivel a bolygónak a hasznára válna. Ha csak nem kezdünk el pucéran állati viselkedést felvéve élni. Eszközöket nem használni, nem fűteni, és enni azt amit primitív módon le tudunk vadászni. De ezt persze semelyik hard környezetvédő és más sem akarja megtenni, mert emberek vagyunk. Kényelmesek vagyunk...

  1. HUNCSA1
   HUNCSA1
   10 napja

   @Joe Tobacco "Gondolkodtam mielőtt leírtam a "baromságot". Ezt most sem sikerült bizonyítanod :D. Mivel nem két nap egy atomerőmű biztonságos leállítása így ha baromságodat követnék akkor jönne az atomkatasztrófa, mert nem lenne aki karbantartaná ezek a berendezéseket. A biztonságos leállítás és elbontása az sok idő. Ennek nézz után, hogy ne csak baromságokat hordj össze. "hanem megy a szemétbányákba" Nem oda megy hanem atom temetőbe nagy különbség. "Az atom energia és az atomerőmű sem szolgálja a Földbolygó javát." Fingész akkor sokkal több fa fogyna. Nyilván fogalmad sincs mire értem, de nem is fogom kifejteni. "Neked sem ártana tágabbra nyitni a szemed." Ha így tennék akkor abban az esetben te szem nélkül születtél XD.

  2. Joe Tobacco
   Joe Tobacco
   10 napja

   @HUNCSA1 az atom hulladék gondolom nem károsítja a földet és az életterünket sem. Az atomerőműben használt berendezéseket is le szokták cserélni, a java azoknak sem kerül újrahasznosításra, hanem megy a szemétbányákba, stb...Az atom energia és az atomerőmű sem szolgálja a Földbolygó javát. Gondolkodtam mielőtt leírtam a "baromságot". Neked sem ártana tágabbra nyitni a szemed. ;)

  3. HUNCSA1
   HUNCSA1
   10 napja

   "Eszközöket nem használni, nem fűteni, és enni azt amit primitív módon le tudunk vadászni." Atomerőmű "De ezt persze semelyik hard környezetvédő és más sem akarja megtenni" Például ezért nem. Gondolkodnod is kéne mielőtt marhaságokat írsz le nyilvánosan.

 18. Sandor Gubicza
  Sandor Gubicza
  11 napja

  Valószínűsíthető a bolygómérnökség kísérletei tapasztalás szerzéshez, ha más bolygót életre alkalmassá akarnak tenni. Elgondolkodtató a Hold árapály keltése ami a Föld vizeinek mozgatásával segíti,hogy jóval nagyobb létszámú embert képe eltartani mint Hold nélkül. Mert vannak olyan írások,hogy a Holdat kb: 800 és 500 ezer évvel ezelőtt állították (szándékosan) Föld körüli pályára. Minden esetre érdekes a Hold "forgása" vagyis inkább mindig ugyan azt az "arcát" mutatja felénk. Talán nem véletlen ez sem,mint ahogy sok múltbeli érdekes mítosz. De akinek van energiája olvassa a Magyarok Arvisuráját. Ha elég értelmes sok érdekeset (összefüggést) talál benne. Pl: Az év értelmezéséről, kezdetben a Földet összefüggő felhőtakaró borította. Így csak nappal és éjszaka volt tapasztalható,ezért az idő múlását "evésben" számolták. Vagyis egy nap=egy evés, tehát Pl: 28000 evés egyenlő 76,7 nap évvel. A Matuzsálemi kort már a Hold pályára állítása után számolták, 967 év = 967/13=74,3 nap év . A következő nagy ugrás amikor a zárt felhőzetet megszüntették (özönvíz) a csillagok láthatóvá váltak és így már a Föld keringési idejét kitudták számolni. De Noé évei 500 év özönvíz idején Hold évet takar, majd utána rohamosan csökken az emberek életkora Pl: 200 év. Mert már napévben számolták a további éveket az átmenetben. Akár lehetett kezdetben 360 nap is, és mivel a nap másodpercenként Himalája nagyságú anyagot veszít a több száz ezer év alatt a Földi pálya akár 5,25 nappal hosszabbodhatott. Erről a csillagászokat kellene meg kérdezni, mert akkor visszafelé számolva meglehetne határozni kb: mikor lehetett a Föld nap körüli pályára állítása. Mert érdekes a kőr fokainak száma, éppen 360 ez is üzenet a Földön kívülről?! A MAG-yar mint Földönkívüliek leszármazottja tanuljon mert oktató bolygóra azért is jött. A tudás a Földön szét van szórva, össze kell gyűjteni és kirakni mint a puzzle-t! "Aki kér az kap és aki zörget annak megnyittatik" mondta Jézus=Enki a Tudós Földönkívüli. Mert mint mondta "Én nem e világból való vagyok hanem felülről való vagyok" ezért oda is távozott!!! Aki nem hiszi járjon utána, senki nem teszi meg helyetted,a TUDÁS a tiéd. "A TUDÁS szabaddá tesz" vagyis NEM félsz többet semmitől. Aki érti az érti és aki nem annak még feladata van. Úgy legyen!

 19. Rada Róbert
  Rada Róbert
  12 napja

  1990 előtt pl. nem használtuk naptejet...

 20. Erik Peterffy
  Erik Peterffy
  13 napja

  Aki a 70-es, 80-as években született ebben az országban, annak nem kérdés a felmelegedés. Gyerekkorunk 30-50 centis hótorlaszaiból semmi nincs már, csoda, ha egyáltalán havazik. Ugyanakkor én sem hiszem, hogy az ember szignifikánsan hozzájárulna a felmelegedéshez, inkább a Földünk ciklikus változásainak lehetünk tanúi. Viszont ha már lehet, mégis rettegjünk kicsit, mert akkor legalább megpróbáljuk megóvni, ha már így megkaptuk egy időre.

  1. HUNCSA1
   HUNCSA1
   10 napja

   Természetes felmelegedés van ezt sose vitatták a szakértők, de az ember felgyorsította. Fingész az időjárás nem csak úgy van és nincs rá semmi se hatással épp ellenkezőleg reagál a helyzetre.

 21. sandor lorinc Toth
  sandor lorinc Toth
  13 napja

  Senki nem mondta hogy az időjárásnak változatlannak és stabilnak kell maradnia. Mindígis változott és fog is,persze a civilizációs szenyezés és melegítés is rátesz egy lapáttal. Egy-két szokásostól eltérő időjárási jelenség nem jelenti a világvégét. Olyan lassan változik(esetleg pusztul) a világ, hogy az ember kipusztulása még fényévekre van. Sőt szerintem az nem is lesz még nagyonsokáig mert aklimatizálódni fogunk amig csak bírunk.

 22. Judit Vesztergám
  Judit Vesztergám
  13 napja

  A múltbeli jégesőkről nem tudok nyilatkozni, de tornádók mindig voltak a Kárpát medencében. 1924-ben Biatorbágynál pusztított egy nagy tornádó, van is róla feljegyzés.

 23. Gábor Fehér
  Gábor Fehér
  13 napja

  Napra nem gondol senki?

  1. Tibor Nógrádi
   Tibor Nógrádi
   11 napja

   Ja, elfelejtettem. Változgat a Nap magától. Közünk sem lehet hozzá, még pár millió évig... Vagy akkor sem... (Ha jól tudom, akkor a Nap kb. százmillió évente 1%-kal növeli az energia kisugárzását. Embertől totál függetlenül. Befolyásolhatatlanul... hehe. :D) Amúgy meg "kis" mértékben ingadozik a kisugárzott energiamennyisége mindig. Tak.

  2. Tibor Nógrádi
   Tibor Nógrádi
   11 napja

   De nem ám... :DD Ugyanis azt még a legelvetemültebbek torkán sem lehet lenyomni, hogy mi, - borzasztó(:DDD) - emberek fűtjük... :D

 24. Dávid Tóth
  Dávid Tóth
  13 napja

  Kipusztítjuk magunkat

 25. syllene
  syllene
  13 napja

  Globális felmelegedés/lehülés mindig volt van lesz, csak most egy kicsit felgyorsult a felmelegedés. A globális éghajlat változások csillagászati eredetűek, (precesszió, nutáció stb) A mostani helyzetben azonban tényleg benne van az ember. Nélkülünk is lenne, de most ezerszer gyorsabb.Tehát nem érdemes megkérdőjelezni, hogy van-e globális f.. Kulcsszó: gyorsabb ütemben melegszik fel a Föld.

 26. Szücsi
  Szücsi
  14 napja

  Szépen lerohasztjuk a Földet aztán majd az lesz mint a Mad Max-be volt.

 27. Jenő Zsolt Dudás
  Jenő Zsolt Dudás
  14 napja

  Ha jól tudom, Magyarországon van három katonai, NATO GEORADAR. Ezek NATO radarok. A NATO az Rotchild hadsereg. Hiába Magyar, előbb vagy utóbb szeretnék megfelelő, irányításuk alatt lévő emberek kezébe helyezni ezen radarok irányítását... Az EU pedig egy Rotchildok által generált és vezérelt országtömörülés... A georadarok képesek megfelelő háromszögeléssel, vagyis speciális, egymással összhangban lévő közös működéssel, az ország területén bárhol kijelölni egy pontot, és azon a területen bármilyen hatást kiváltani. Erre egyetlen gaoradar is képes, de az könnyen követhető lenne. Ha viszont hárman közösen dolgoznak, megfelelő frekvenciákkal, felharmonikusokkal képesek megtévesztően (is) működni. Persze, ez csak akkor igaz, ha rossz kezekben van és rossz célra használják a georadarokat. Reméljük, nem így van. Bővebben a felharmonikusokról, rezgésekről: Google és youtube, bitchute kereső: "Hans Jenny, Cymatics original videos" Áldás!

 28. Angria Wolf
  Angria Wolf
  14 napja

  Ponfon egyszerű a dolog. A klímakatasztrófa nem úgy fog bekövetkezni, hogy vagy meleg lesz vagy hideg, hanem egész egyszerűen az eddig ismert spektrumú időjárásunk határai kitolódnak és egyre szélsőségesebb időjárás következik be. A jelenlegi legfrissebb számítások alapján, 14,5%-ban felelős az üvegházhatásért csak önmagában az élelmezési célú állattartásunk szén-dioxid termelése. És akkor még ott a közlekedés, stb. Így könnyen elérjük az 50-60%-ot is. Tehát igen is tehet az ember a változásokról. Ez pedig csak a szén-dioxid kibocsátás, mennyi módon pusztítjuk még a környezetünk? Az pedig édes mindegy ki támogatja a zöldeket. Egy megújuló energiaforrással szemben sosem lehet jobb választás a fosszilis, ami véges, akár elfogadjuk akár nem. Pár éven belül elérjük a csúcsot a nyersanyagkitermelésben. Onnantól kezdve háborúk fognak következni a megmaradt forrásokért. Igen, a tiszta ivóvízért is...

 29. Noémi mimi
  Noémi mimi
  14 napja

  Szegény skodri...

 30. eva palotai
  eva palotai
  14 napja

  Az idöjárást ne a te korodhoz mérd . Ciklusok vannak a bolygónk életében és ehhez az embernek nincs köze .De komoly rálátása sincs . Mielött okoskodsz te kis fiatal gyerek ,olvass erröl komoly tanulmányok vannak a föld éghajlatáról .Feljegyzések ,tanulj kutakodj még pár évtizedet utána szólalj meg .

 31. Ferenc Zsidó
  Ferenc Zsidó
  14 napja

  Az ostoba, izgága, érzéketlenül örökös tettvágyban szenvedő, élősködő, harácsoló, romboló, gyilkoló, uralkodási mániában szenvedő , hol globális felmelegedéssel, ho. árvízzel, hol járvánnyal, stb. tudás nélkül ijesztgető, ELMEBETEG jósok nélkül sokkal teljesebb lehetne a földi élet, és az élővilág.

 32. Gábor Csurgó
  Gábor Csurgó
  14 napja

  felmelegedés, vagy időjárás manipuláció? Egyik se jó.

 33. Gábor Tóth
  Gábor Tóth
  14 napja

  Kedves Paxel, kénytelen vagyok írni a Globális felmelegedésről szóló videódhoz. Sajnos olyan kérdést fogok itt most feltenni, amelyre még senki sem gondolt e témával kapcsolatban. Lehetséges, hogy az általam megfogalmazott felvetés lesz a Nobel-díjas kérdés a Globális felmelegedés ügyében. Én csak asztrofizikai oldalról közelíteném meg a problémát. Amit tudunk: a Föld bolygó jelenleg is a Nap terében kering, ha úgy tetszik a Föld gyakorlatilag a Nap koronájában van. Második felvetés: Sokan úgy gondolják, hogy bolygónk a Nap körül ellipszis pályán mozog, ez bizony egy nagy tévedés!!! (csak a keringési síkot felülről nézve igaz ez). Ha ez igaz volna, akkor idővel a bolygók a Nap körül a kiinduló pontjukba érnének vissza, de ez nem így van. Ok: A Nap is kering a Tejút rendszerben méghozzá irdatlan nagy sebességgel, és húzza maga után a gravitációs terében lévő bolygóit, így azok spirális pályán mozognak a Napot követve. A keringési pálya úgy néz ki mint egy dugóhúzó. Milyen érdekes, ugye?! És most felteszem a nagy kérdést, amelyre még senki sem gondolt: belegondolt abba bárki is, hogy az 1950-es, 1960-as, 1970-es években történt rengeteg kísérleti katonai atomrobbantás milyen hatással lett Földünk mozgására??? A robbantásokban felszabadított hatalmas (lökési) energiák vajon mennyire térítették le Föld bolygónkat a eseményeket megelőző "eredeti" pályájáról? Vajon, mennyivel térült el utána a Föld forgási szöge a Nap haladási írányára merőleges síkjához képest? Vajon az atomrobbantások hatására a Föld bolygó mennyivel került közelebb a Naphoz?? Nos, adott a feladat az asztrofizikusok részére, hogy lehető legpontosabb méréseket végezzenek ezzel kapcsolatban, remélve, hogy bolygónk még mindig rendben kering Napunk körül, és megnyugtatva az emberiséget elénk tárva a mérések eredményeit. Azonban elhallgatva a tényeket, vagy politikai-katonai okokra hivatkozva eltussolva az általam tett felvetéseket, a bolygónkon lévő rengeteg más okos ember tudása és ötlete nélkül, gyakorlatilag a civilizációnk belátható időn belül (ez lehet 10 év, 100 év, akár 1000 év nagyságú is) elképzelhető, hogy halálra lett ítélve. A fenti felvetések alapján úgy gondolom, hogy akár a bolygónk le is térhetett a pályájáról, és folyamatosan közelíti a Napot, amelynek még csak igen csekély hatását láthatjuk (tekintettel arra, hogy az átlaghőmérséklet (erdőtüzek száma nő) emelkedése mellett már igen jelentős UV sugárzás emelkedést is tapasztalhatunk a 40-50 évvel korábbiakhoz képest). E felvetésem alapján lehetséges, hogy a klímakonferencia emberei a tévedés útján járnak, mert elképzelhető, hogy nem a levegő szén-dioxid koncentrációja a fő probléma jelenleg, hanem bolygónk eredeti mozgási pályájának a visszaállítása.

  1. Erik Peterffy
   Erik Peterffy
   13 napja

   Évmilliókig robbantgathatnád te az atombombákat, akkor se menne a Föld sehova. Ezek a kilótonnás, meg megatonás kis pukkanások sehol nincsenek az évmilliók vulkanikus és tektonikus tevékenységeihez képest. Az 1980-ban kitört St. Helen egymaga 1600 hiroshimai atombobával, a dinoszauruszokat kiirtó aszteroida pedig nagyjából tíz milliárd (10.000.000.000) ilyen bomba energiájával ért fel, azt' egyik se lökött minket a napba. Épp ellenkezőleg. A nap sugárzása miatt folyamatosan veszít tömegéből, így gyengül a garvitációja. Emiatt kb. 15 cm/év sebeséggel távolodunk tőle (merthogy úgy tűnik, a tudósok mégis csak gondoltak erre és megmérték). Hagyjuk meg szerintem a Nobel díjat azoknak, akik értik is, hogy miről beszélnek. :)

 34. Állat Barát /Természet /Relax
  Állat Barát /Természet /Relax
  15 napja

  Ja. És vissza térni a természetes tápanyagokhoz. Tisztelni környezetünket. És ember ként élni.

 35. Állat Barát /Természet /Relax
  Állat Barát /Természet /Relax
  15 napja

  Szerintem itt a chemtrailt, atom gyártás, fő probléma stb. A világ vezető lecserelése! Új Rencer kell. És emberek ébredése, de nagyon gyorsan!!!

 36. kuyta fej
  kuyta fej
  15 napja

  Érdemes megismerni egy világhírű magyar tudós elméletét is: Miskolczi Ferenc a NASA volt fizikusa, illetve itt YT-on érdemes megnézni a "Piramisok titkainak leleplezése" című dokumentum filmet.

 37. Géza Szabó
  Géza Szabó
  15 napja

  Mindíg is voltak felmelegedési és lehűlési korszakok a föld életében! Pár ezer, vagy tízezer éve, ettől sokkal melegebb volt az éghajlat!

  1. MrHofi78
   MrHofi78
   14 napja

   Igy van!

 38. Máté Babarci
  Máté Babarci
  15 napja

  Én még annyit hozzá fűznék ami kimaradt szerintem, hogy a földünk folyamatosan közeledik a naphoz

  1. MrHofi78
   MrHofi78
   14 napja

   Ez olyan mint a lapos föld elmélet

 39. Läszló Gábor Kozma
  Läszló Gábor Kozma
  15 napja

  Klimaváltozás van, volt, lesz. Ha a fejünkön pörgünk akkor is. A földtörténeti korok CO2 szintjét üledékekből lehet megállapítani, illetve a jégmintákból. A lobby meg lobby, most jön egy olyan korszak, amikor az energia árát, és a mobilítást, így mindennek az árát a klimára hivatkozva fogják emelni. Nekünk szerintem tök mindegy mire hivatkoznak, ami minket érint az a szép lassan csökkenő életszínvonal, és még drágább élet.. az ok lehet a klima, a gyíkemberek, bármi, igaziból a kapitalizmus az igazi ok..

  1. Tibor Nógrádi
   Tibor Nógrádi
   11 napja

   Jó meglátás... de egyben borzasztó jövőképet ad. Na nem a... khm "globális"(:D) hanem a hülyesére alapozó globálidióta demokratokapitalistaságosságos (hé! tudok még ilyet!) szabadobuzizmus. Platty. :D

 40. Richárd Mede
  Richárd Mede
  15 napja

  A helyzet az , hogy nem jönni fog hanem benne vagyunk már javában. Az emberi tevékenység is hozzá járult ehhez , persze nem kizárólagosan csak ez vezetett ide csak meg toltuk a szekeret. Meg állítani nem tudjuk ha akarnánk se maximum időt nyerni és felkészülni , bár jelenleg ezt se nagyon veszik komolyan. Mivel a föld közel 80% át víz borítja ,ami rengeteg sok milliárd köbmétert jelent és ez úgy működik mint egy bazi nagy hőtárolós kályha is egyben , ha holnap 0ra vinnénk a kibocsátást akkor is év tizedekbe telne mire bármi változást tapasztalnánk. Számomra az egyetlen kérdés inkább , hogy mekkora lesz a pusztulás mértéke és fogonk belőle tanulni valamit , mert hát mindennek a végén ott van valami új lehetőségnek a kezdete is.

 41. Don Tag
  Don Tag
  15 napja

  Szerintem ha abból indulunk ki hogy hogyan keletkeznek a feketelyukak akkor számomra az jön le hogy a Föld lassan-lassan a Nap felé közeledik és ebből adódik a felmelegedés

 42. Mondo Gira
  Mondo Gira
  15 napja

  Megerdemli az ember a sorsat.

 43. Attila Rogács
  Attila Rogács
  15 napja

  íme a változás okai : Noé napjaiban a föld tengelye ki billent szinte 26.5 fokra, jég burok összeomlását előidézve illetve földkéreg repedését előidézve, illetve stabil egy évszakos időjárást megszüntetve létrehozta a ma ismert 4 évszakot........... és azóta fokozatosan igyekszik vissza állni ........ma jelenleg 23.5 fokon áll a földünk tengelye.....

 44. Diravi Dival
  Diravi Dival
  15 napja

  Amennyiben, ezzel a -változással- nem foganasithatnának emberi korlátozásokat és szankciókat, anyagiakat, egyből elkussolnának, mert ez egy természetes folyamat, .

 45. Red Hazelnut
  Red Hazelnut
  16 napja

  7:20 Ez igaz volt (ipari forradalom-ig).

 46. Lix Francesca Ildikó
  Lix Francesca Ildikó
  16 napja

  Üdvözletem. Nem normális. Főleg, hogy itt is, hogy már tornadok is vannak. Arról nem is beszélve, hogy az már bizoyitott, hogy ezt emberi " kézzel" is manipulálható ( időjárás). Szóval karmikus nagy sz...... ban vagyunk.

  1. Tibor Nógrádi
   Tibor Nógrádi
   11 napja

   A magyarországi "tornádókat" két-háromszáz éve "trombának" is hívták. (Ugyanis voltak. :)

 47. Alexandra Szecsi
  Alexandra Szecsi
  16 napja

  Csináj majd még viseót a fiaddal

 48. βeni hops
  βeni hops
  16 napja

  Szerintem van kozunk hozza De ciklus is

 49. Lacka Blacka
  Lacka Blacka
  16 napja

  Szerintem a megnövekedett reklámok száma miatt kap nemtetszés jelet! Nekem sem tetszik! Kizökkentő, bosszantó! Paxelre megelőzően nem volt jellemző a közbevágós reklám, de sajnos ez a jó tulajdonsága a múlté vált ezekszerint. Tegye az elejére meg a végére, ne a közlendő anyag rovására! Innentől engem elveszített!

  1. Csilla Majláth
   Csilla Majláth
   9 napja

   Nekem se volt reklam

  2. MrHofi78
   MrHofi78
   14 napja

   Létezik adblock nekem egy reklám sem volt :D

 50. WesterNFishingeR
  WesterNFishingeR
  16 napja

  Az én autómon is berepedt a szélvédő 😢

 51. madogery
  madogery
  16 napja

  Az alapveto problema az, hogy egy zart, veges eroforrasokkal rendelkezo rendszert az emberiseg vegtelennek tekint. Pontosan emiatt van, hogy ennek a civilzacionak, technologiai fejlodesnek mar tulvagyunk az esemenyhorizontjan (innen mar nincs visszaut), es ez a folyamat egyre csak gyorsul, mert ez az “akkor ezt meg gyorsan, aztan majd meglatjuk” hozzaallas ezt eredmenyezi. Pontosan olyan ez, mint egy zuhano repulogepen meg azert gyorsan kikerni azt a 3 lazacos szenyat, es azt a pezsgot, pedig tudjuk mi lesz a vege. Rank nezve tekinthetjuk ezt nagykepuen vilagvegenek, de itt csak a civilizacionkrol van szo. Majd jon utanunk a kovetkezo, es a kovetkezo, ahogy elottunk is szamtalan volt mar korabban.

 52. hun glisch
  hun glisch
  16 napja

  Tavaly az erdőben biciklizve kapott el a jégdső

 53. Dave Gaben
  Dave Gaben
  16 napja

  szerintem felesleges ezzel foglalkozni... a Nukleáris tél árnyékában nem sokat számít egy kis Fosszilis anyag égetés! :D Ha a hidegháború alatt féltek az emberek attól hogy atomháború lesz nem értem most mi ez a lazaság.. rettegni kéne XD

 54. Zoltán Mátyás
  Zoltán Mátyás
  16 napja

  1,5 milliiárd autó + kamionok, gépek, fűnyírók, buszok, ipar, szénerőművek, téli tüzelés, STB... nap mint nap 😐

 55. John B.
  John B.
  16 napja

  A jégsapkák olvadása is jól jön a gazdaságnak, hiszen elméletileg olaj kincset rejt. Az ember meg mindig a kínálatból választ. És hogy környezetbarát legyen az ember, azt már gyerekkorban kell elsajátítani rá a nevelést. De a világot sajnos a pénz és a gazdaság motiválja. A természet túléli az emberek nélkül, de fordítva nem nagyon.

  1. Tibor Nógrádi
   Tibor Nógrádi
   11 napja

   A "jégsapkák olvadása". Ezzel csak az a baj, hogy nem áll. A többi - amit állítasz - igaz.

 56. György Fehér
  György Fehér
  16 napja

  A kétségtelenül valóságos klímaváltozás oka az, hogy a Föld, a Naprendszerrel együtt kering Tejút "közepén" lévő fekete lyuk körül, hasonlóan más csillagrendszerekhez, és mivel - a Naprendszer bolygóihoz hasonlóan - a csillagrendszerek is más-más sebességgel keringenek, emiatt állandóan változik a Naprendszer és benne a Föld környezete. Manapság értük el egy másik csillagrendszer szélét, így megváltozott a Naprendszer galaktikus környezete. Csillagászok már több klímaváltozást azonosítottak, a bolygónk galaktikus környezetének változásával. Ezért van az, hogy az említett régesrégi magas CO2 szint ellenére sem volt felmelgedés. Valamint a galaktikus környezet változása okozta, hogy a mammutok úgy fagytak meg a jégkorszakban, hogy csak félig fogyasztották el az étküket, és belelefagytak a mozdulatba, egyik pillanatról a másikra. Nem évtizedeken keresztül alakult ki a klímaváltozás, hanem pillanatok alatt fagytak meg a mammutok szájukban-gyomrukban a mérsékelt égövi növényekkel.

 57. VarázsLajos
  VarázsLajos
  16 napja

  Van globális felmelegedés, de nem az ember okozza...

 58. asztrid
  asztrid
  16 napja

  Mindenkinek ajánlani tudom ezzel kapcsolatban a Holnapután című filmet. Kiváló alkotás. Mindent elmond.

 59. asztrid
  asztrid
  16 napja

  Hol volt a tornádó? Magyarországon egyébként harminc negyven tornádó van évente ami nem lakott területen alakul ki. De tölcsér sok helyen kialakul de nem ér le a földre. Ez nevezzük tubának. De ez csak az amiről tud az OMSZ. (Országos Meteorológiai Szolgálat) Nemrég nálunk is volt egy kisebb és beszívta az ablakot 😀 minden oldalról. Szerintem klassz volt. De egy nagyobbtól már én is félnék. UI.: El Nino itt van!

 60. GViki
  GViki
  16 napja

  A baba a háttérben elég para.. 😅 egyébként jó volt a vidi. Köszönjük! :)

 61. Milán presents
  Milán presents
  16 napja

  En azt tisztelem benned,hogy nem vagy olyan mint pl ironchannel,nem kapcsolod ki a kommenteket,ugy magyarazod a dolgod,mint ha lenne hozza eletkedved.

 62. Szabolcs Nagy
  Szabolcs Nagy
  16 napja

  Hogy lenne már globális felmelegedés hisz covid sincsen

 63. Bendegúz Nagy
  Bendegúz Nagy
  16 napja

  Azért vannak ezek a címek, mert ez kiszámíthatatlan, de annyi biztos, hogy mindenhol nagyméretű változás van. És valahol kevesebb a víz, pl. Afrikában, de Hollandiát pedig az özönvíz fenyegeti.

  1. MrHofi78
   MrHofi78
   14 napja

   Figyelj,ha ez természetes dolog és tényleg ciklusokra van bontva a föld akkor ez elkerülhetetlen tehát igyis úgyis lenne globális felmelegedés

 64. Csahos Csuhas
  Csahos Csuhas
  16 napja

  Nem titkos, az üvegház hatással kísérleteztek Kanadában egy üvegbura alatt. 2-3%-ot tudtak módosítani, mert a növények felvették a széndioxidot és oxigént adtak vissza.

  1. Tibor Nógrádi
   Tibor Nógrádi
   11 napja

   És arról tudsz-e, hogy már nagyon régen megvan a széndioxidos "légtrágyázás"? Ugye nem. Gondoltam. Nézz utána. Baromi egyszerű. (Általános iskolai tananyagnak kellene lennie. :D) Ja, és JÓL működik.

 65. Nimrod Horvath
  Nimrod Horvath
  16 napja

  Az outrozene címét valaki tudja?

 66. Elek Beviz
  Elek Beviz
  16 napja

  Geoengineering... lassan 100 éve manipulálják az időjárást, hadászati, gazdasági és egyéb okokból... de ennek biztos semmi köze az egészhez! Igaz valahogy ezt a témát soha senki nem feszegeti, soha szóba se kerül a klímaváltozással kapcsolatba... de biztos Marika néni a hibás és neki kell meghúzni a nadrágszíjat és füvet kéne zabáljon meg szöcskét és kukorica levéllel kitörölje a seggét... Le a kisemberre ezzel a kártékony életformával és éljenek a multinacionális gigacégek ezek az áldott teremtmények mert ők az emberiség megmentői!

 67. 2rhx
  2rhx
  16 napja

  Az 1970-es években az amerikaiak attól tartottak, hogy egy mini jégkorszak fög beköszönni, mert annyira lecsökkenni kezdett az átlag hőmérséklet, hogy a tudósok csak arra tudtak gondolni, hogy egy következő jégkorszak közeleg. Azon gondolkodtak, hogy tudnánk ezt megúszni. Kitalálták, hogy mi lenne, ha olyan üvegház hatású gázokat kezdenénk el kibocsáltani, ami "felmelegítené" a környezetünket. Érdekes, hogy erről már régen nem beszélnek. (Nem véletlen nem lehet az eredeti Zeitgeist filmeket megtalálni magyar felirattal. De lehet még angolul se.)

 68. KoPál Művek.
  KoPál Művek.
  16 napja

  Már az elején leszögezném, hogy nem a felmelegedés, ha nem abszolút emberi kéz... Emberek műve emberek csinálják és befolyásolják a dolgokat éss direk próbálnak mindent szét cseszni.

 69. Zoltán Ádám Balog
  Zoltán Ádám Balog
  16 napja

  Mikor lesz mersz vagy mersz tudom hogy nem éhez a videóhoz tartozik de már régen volt mersz vagy mersz

 70. Anna Szegedi
  Anna Szegedi
  17 napja

  Annyira jó látni, hogy fiatalok is készítenek ilyen videókat fiataloknak! Legyetek sokan, a fiataloknak ezeket tudnia kell. Kiváncsi lennék az 5G milyen módon befolyásolja a viharokat! Az időkép radarja múlt héten felvett valami furcsaságot.

 71. _ nitrochios_
  _ nitrochios_
  17 napja

  Nem tudunk már mit tenni. Elértük azt a pontot ahol öngerjesztővé vált. Metán felett olvadt annyi, hogy ezt természetesen nem lesz vége

 72. Peter Deak
  Peter Deak
  17 napja

  Azt kell mondjam nagyon kiegyensúlyozott a videó, ami a kommentekre már kevésbé igaz. Természetesen én sem tudom a végső igazságot, de néhány árulkodó tényt megosztanék: -a co2 szintje 400 ppm (parts per million) vagyis 0,04% -a co2-nél vannak sokszorosan üvegház-hatásúbb gázok, mint a vízgőz vagy a metán -a zéró emisszió egy teljes kamu, ugyanis a co2=energia, ezt akkor érnénk el, ha nem fűtenénk, nem közlekednénk, nem gyártanánk semmit, és nem traktor termelné az élelmiszert -a megújuló energia sajnos nagy méretekben nem használható, mert ingadozik (Németországban kipróbálták, ehhez szénerőműveket kell folyamatosan készenlétben, felfűtve tartani arra az esetre, ha elmegy a nap és a szél) -a co2 kibocsátás növekedésének a lassulását sem nagyon tudjuk elérni pont a fentiek miatt, nemhogy a csökkentését, főleg nem 40-50%-kal -a legnagyobb lehetőségek talán a fűtéskorszerűsítésben, a házak szigetelésében, az egyéni fogyasztói döntésekben vannak (pl. SUV-ok helyett kisautó vásárlás vagy robogózás, kerékpározás), nem a nagyvállalatoknál, ők mindig is igyekeznek a lehető leghatékonyabban működni -a legtöbb "megspórolt" co2 kibocsátás csak papíron létezik azáltal, hogy az európai nehézipart mindenestül elköltöztették kínába (acél, beton, gépipar), ahonnan visszaszállítjuk az árut hajóval -amit az EU az autóiparral művel az egy borzalom, a 800 kilós Suzuki Swift nem felel meg a kibocsátási normáknak, de a 60 tonnás Leopard 2 harckocsi igen. Ez durván hangzik, de igaz, mert tömegre van vetítve. Az autók folyamatosan híznak és erősödnek. 20 éve egy átlagautó 1-1,5 tonna volt és 100 lóerő, most 2-2,5 tonna és 2-300 lóerő. -a co2 büntetőadó effektíve annyit ér, mint a búcsúcédula. Nagyjából minden marad úgy, ahogy eddig, csak többet fizetünk, hogy nyugodt legyen a lelkünk. Csak éppen az autókra ennek olyan hatása lesz, hogy a kisautók eltűnnek, mert senki nem veszi meg 6-8 millió forintért, a luxusautók maradnak 20 helyett 25 millióért Mielőtt valaki megvádolna, hogy lelketlen környezetszennyező kapitalista vagyok, én is igyekszem óvni a környezetet, de muszáj az érem másik oldalát is nézni, és tisztán látni. Nem olyan biztos, hogy az ún. zöldek a javunkat akarják, legyünk egy picit szkeptikusabbak, mert sok hülyeséget terjesztenek és ha behúznak a csőbe, rajtunk csattan az ostor. Szerintem a civilizációra sokkal nagyobb veszélyt jelentenek a társadalmi folyamatok, a marxizmus, a lázongások, a züllés, a káosz, a korrupció.

 73. Celeszta Csákó
  Celeszta Csákó
  17 napja

  a globális felmelegedés is eléggé ferdít teljesen mást tanítottak erről..,ha valakit érdekel gyors le írom a lényegét.. azt mondják biologusok igen van globális fel melegedés, de ez nem világ vége, csak a jégkorszak vége... jelenleg is jégkorszakban élünk a tartós jég takaró miatt.. tehát ha változás lesz,ha ki is pusztul a jeges maci akkor ez a természet rendje és lesz helyette más a világ változik.. nem kell mindig be szarni tőle

 74. Magyarparaszt
  Magyarparaszt
  17 napja

  Össze kellene hasonlítani Szeged sportcsanok körüli éves csapadék mennyiségét bármely nagyobb szántóterület közepén lévő csapadék mennyiségével és rögtön kiderülne az igazság.

 75. andras balog
  andras balog
  17 napja

  aki a hazban cigizik eszreveszi hogy a levego rossz, a gyarak kocsik az ellat tenyesztes ugyan ez. zart terben vagyunk, ha nem melegedest de a levego romlasat okozzuk!

 76. Galambos Tarzan
  Galambos Tarzan
  17 napja

  A dokumentumfilmek a hülyék paradicsoma!

 77. Marci T
  Marci T
  17 napja

  nem vagyok vallásos de a Bibliában le van írva hogy mi miért történik többek közt ez is !

 78. R PS
  R PS
  17 napja

  ami most van az nem normális hisz pár hete 40 41 fok volt ami az elmúlt vagy el múlt évtizedekbe nem volt soha és egyértelmű hogy az emberiség tehet erről csak sokan le takadják

 79. Sövegjártó Gábor
  Sövegjártó Gábor
  17 napja

  Jelenleg a kainozoikumi eljegesedés egyik intreglaciálisában élünk. A bolygó melegedne akkor is, ha mi nem lennénk. A jelenleg is tartó eljegesedést a kontinensek mozgása idézte elő, a kutatási eredmények szerint a bolygó történetének nagy részében nem is léteztek évszakok, trópus volt mindenütt, az átlaghőmérséklet magasabb volt a mainál, kivéve a "hógolyó Föld" korszakot, mely éra egyáltalán nem biztos, hogy volt valaha is. A "kis jégkorszak" emberi beavatkozás nélkül kezdődött, és ért véget. Hiba volna azt hinni, hogy a bolygó nem változik nélkülünk is. Igen, írtjuk az erdőket, szennyezzük a vizeket, romboljuk a légkört, ezeket meg kell állítani, azonban dőreség azt hinni, hogy mindenért mi vagyunk a felelősek. Az igazság valahol félúton van. A bolygó természetes állapota a trópusi éghajlat saroktól sarokig, mi semmi mást nem teszünk, mint gyorsítjuk a normál állapot helyreállítását.

  1. Sövegjártó Gábor
   Sövegjártó Gábor
   3 napja

   @Róbert Tandari A jura vagy a devon korszakban sokszorosa volt a szén-dioxid szint a mainak, mégis virágzott az élet.

  2. Róbert Tandari
   Róbert Tandari
   3 napja

   ez pontosn így van csak nehéz az idiótáknak elmagyarázni, akik szerint mind meghalunk... :) A klima változást nem az emberiség okozza hiszen már előttünk is lezajlott több százszor a jégkorszakok ciklikusa. Az utolsó felmelegedési időszak is 20 ezer éve tart, amiből jó ha mi csak az utolsó 2-300 évében hatunk rá valamennyire. Elötte nem volt elég nagy a hatása az emberiségnek, hogy számitson.

  3. Poli
   Poli
   16 napja

   Na végre valaki... köszi, hogy nem kellett ennyit lepötyögnöm.

 80. botond szamosi
  botond szamosi
  17 napja

  És mi van akkor ha az emberi test a világegyetem,a gyilkos vírus a Föld nevű bolygó és a vakcina az emberiség?...Tehát a világegyetemnek valamiért nem jó hogy vagyunk és szépen lassan de biztosan kiírtjuk az emberiséget a földröl-netán az egész bolygót megsemmisitjük-és helyreáll a világegyetem rendje.Ez is egy variáció.

 81. Ferenc Agardi
  Ferenc Agardi
  17 napja

  Számold ki 1 lónak hány hektár terület kell hogy élete végéig elég táplálékhoz jusson. Átlag személy gépkocsi 120 lóerő miután már megvette valaki, de a gyártás lánc hatalmas előtte. 2014 ben érte el a használatban lévő kocsik száma az 1.2 milliárdot, szorozd fel a lovakkal. gyárakkal benzin kőolaj származék feldolgozók kitermelők finomítók stb stb Bár mi amit csinál az ember kényelméért és vagy szükségből mellesleg externáliákkal is jár. Nem azért vannak az autók kémények hogy gázokat termeljunk juttasunk a levegőbe, közlekedünk fűtünk hűtünk stb és mellesleg csillgászati k sok mennyiségű mellékterméket ki engedjuk a természetbe. Mint a vegyi üzemek hordói a 60 as évekből amiket óceán fenekére eresztettek mert hogy úgyis végtelen. Pedig nagyon is véges. És akkor valakinek kérdés még hogy vannak e oylan melléktermékei az embernek ami semleges lenne a környezetre a klímára. 3 válasz opcó van: - 1 valami jót tesznek a melléktermékeink és még jobb klíma lesz, még 23 fokabb lesz ... röviden beláthatjuk hogy a klíma úgy a jó ha az évmilliárdok alatt flóra fauna szükségleteinek megfellelő, nem tud "jobb" lenni - 2 semleges, minden melléktermékünk pont nicsen hatással semmire, lehetséges lenne? Lehetséges lenne hogy egy olyan szemetünk is lenen akár csak ami semleges a környezetre Látjuk hogy mindenhol határértékekkel bűvészkedés folyik mert át élt az emberiség világ legnagyobb szmogját, savas esőt, bajkál tó tenger méretű és csak egy folyót kellet elzárni tőle és majdnem megszűnt, hány év alatt is 20-40? - 3 mindennek hatása van a környezetre, ha házat építünk a helyén elpusztítunk mindent növényt állatot, ha város akkor ott, ha több kukorica , búza kell akkor ott, létre hozunk a természet által élhetetlen területeket és még szórjuk vegyszerekkel, elüldözzük az állatokat. Évente 60+ millió 6 magyarországnyival több emberrel nő a populáció, 10 év 600+ millió ember még. Egy korlátozott helyen korlátozottak a források. Az éves kőolaj szén kitermelés kb abban az évben elégetésre kerül amikor kitermelik, kőolajat 3000millió hordó/év, ha jó adatot találtam akkor kb 160 literes 1 darab. Könnyen fellelhető még hogy 1 liter kőolajból mennyi és milyen anyagok szabadulnak fel "mellesleg" mert valami előnyért elégetjük. Jó, rossz, semleges? Nem lehet jó mert az életnek ember állat növény stb a stabil klíma szükséges, tehát ha "jó" a válaszod akkor is rossz mert ha hat a környezetre klímára akkor csak elállítja. Így e szerint is a mellékhatásunk nem elhanyagolható. Nem lehet semleges hiszen egy jó részük a melléktermékeinknek eddig is részt veettek a klíma működésében. Az emberek előtt is volt co2 és stb. Sajnos marad a rossz. Kocsi kipufogója az utastérben rávilágít a problémára. A Föld az utastér Mi nem co2 őt termelünk mint emberiség. Vayg szemetet(lásd végtelen szeméttelepek), vagy a jó rovarokat írtjuk(csak járulékos veszteség) de már évtizedek óta nyilvánvaló hogy végzetes veszteség. Csak kényelmes volt nem fogallakozni vele. Meg a vvallások a kapitalizmus, kögazdaság tan, a végtelen növekedésre vannak tévesen kitalálva, de nincs hozzá végtelen szemetes se végtelen erdők mezők tiszta levegő, se végtelen források.

 82. Mackó
  Mackó
  17 napja

  Nekem is betörte a szélvédőt sajnos :( Szerintem azért volt, mert 2-3 hét nagyon meleg volt, nem esett le, összegyűlt, aztán egyszerre zúdult le, akkor már jég formájában.

 83. Dávid Lakatos
  Dávid Lakatos
  17 napja

  Mi emberek vagyunk ezekért a hibásak senki más saját magunkat pusztitjuk el és a természet pedig büntet.

  1. Dávid Lakatos
   Dávid Lakatos
   14 napja

   @MrHofi78 szerintem kicsit többel mert a szennyeződés az is ha a folyók tele vannak szeméttel. De a nagyhatalom a legfőképpen a felelős.

  2. MrHofi78
   MrHofi78
   14 napja

   0,001%-al vagyunk feleslősek:D

 84. Attila Párkányi
  Attila Párkányi
  17 napja

  A legszebb,amikor 30 év alattiak tagadják ezt a tényt, mert lövésük sincs miről beszélnek! Vagyunk "páran" akiknek tisztán világos , hogy lineárisan történik ez és saját tapasztalat! Kurvára nagy a baj!

 85. Csillu Mórocz
  Csillu Mórocz
  17 napja

  HARP

 86. Máté Lengyel
  Máté Lengyel
  17 napja

  Ez egy nagyon fontos téma és muszáj vele foglalkozni, mert 10 éven belül az lesz a legkisebb problémánk, hogy kevesebb hó esik és ugyan ilyen jégesők jönnek. A netflixen van egy David Attenborough nak ezzel a témával foglalkozó filmje nagyon elgondolkodtató.

 87. second-class citizen
  second-class citizen
  17 napja

  Ha ilyen sokan dicsérik ezt a videót, akkor tuti, hogy tévedésben van annak készítője. Amúgy meg a címe is rossz a videónak. A helyes kérdés az, hogy van, vagy nincs emberi tevékenység okozta globális felmelegedés? Holnap meghallgatom aztán valamikor reagálok rá. Most 0:45 másodpercnél megállítotam.

 88. István Nagy
  István Nagy
  17 napja

  Láttam olyan videót,amelyben elmondják,hogy a Földön bizonyos időközönként van klímaváltozás,ebből kifolyólag már korábban is volt néhány.De az ember a következőt felgyorsította.

 89. GameDiOxid
  GameDiOxid
  17 napja

  Nagyon jó videó lett, tetszik a gondolkodásod :) igen, jól látod, a pénz mozgatja a szálakat, bárki megvehető. Ha mindenki átáll villanykocsi gyártásra, lesz globális felmelegedés... De ha találnak valahol rengeteg kőolajat, azt fogják mondani, semmi gond emberek.... Borzasztó, mennyi szemét van az óceánokban, egyszerűen hátborzongató, de... Ahogy mondtad, porszemek vagyunk a földön is, nem hogy a naprendszerben vagy az univerzumban... Szóval nem hiszem, hogy akkora nagy kárt tudnánk tenni. Plusz, a nagyfejűeket, akik felső körökben mozognak, őket védik. Ergo, ha valóban nagy baj lenne, hiába milliárdos, vagy akármi... Képben van, hogy a pénze nem ér semmit, és nem éli túl ő sem, ha mondjuk átlag +50 celsius lesz a föld felszínén.... Nem éli majd túl, mert nem lesz hová mennie. Ezek a változások, amiket tapasztalunk... Szerintem ezek maguktól végbe menő folyamatok. Oké, hogy ilyen olyan anyagot juttatunk a levegőbe... De ezek szerintem csak egy dologra jók... Pénzt lehessen beszedni. Hogy pl mindenkivel kidobassák a 20+ éves kocsiját, es vegyen újat, mert a gyártás megy, és el kell adni a kesz termékeket... Szóval mindent a pénz irányít, semmi más. Napokban azon agyaltam, ha manapság ez megy, ez akár mehetett régen is, illetve más témákban is lehetnek ferdítések. Ami egy dolgot jelent, hogy a hétköznapi embernek nincs is valós ismerete, csak egy fiktív tudása. Ez az én buta gondolatom, de nagyon sok olyan dolog van, amit nem látunk, csak valamilyen szinten tapasztaljuk, és emiatt elhisszük. De bonyolultabb dolgokba nem látunk bele. Mai technikával a történelmet egy az egyben lehet manipulálni :) ezek csak az én gondolataim, és nem vagyok vallásos, vagy ilyesmi. Egyszerűen ott tartok, h lassan senkinek sem tudok hinni :)

 90. Szőke Norbert
  Szőke Norbert
  17 napja

  ritka mint a Brendon live :D

 91. Szőke Norbert
  Szőke Norbert
  17 napja

  azt beszaggadta szépen,nekem A-oszlopig mindent elvert :/ szerencsére csak motorháztető csere,a szélvédőm belógott a garázs alá,egy fokkal voltam szerencsésebb :/ kitartás " Paxi "

 92. Gentle Outlaw
  Gentle Outlaw
  17 napja

  Túl kicsik vagyunk mi ehhez, hogy megértsük a földünket, a természetet. És túl későn fogunk rájönni arra, ezt csúful elrontottuk. De természetesen lehet ez egyszerűen egy változás, ami egy napon elmúlik, s tényleg jön a hidegebb időszak. Amit őszintén szólva én sokkal jobban élveznék, mert a nyarat rühellem. :D

 93. Horizon New
  Horizon New
  17 napja

  Annyira igazad van és ez annyira szomorúva tesz.

 94. Ádám kreuch
  Ádám kreuch
  17 napja

  Az az igazság, hogy abból az egyharmadnyi emberöltőből, amit mi eddig leéltünk és megéltünk, nem vonható le semmiféle következtetés. Annyira piciny időt fog át. Ráadásul akármilyen időjárási szélsőségről is esik olykor szó a hírekben, mindig akad egy 50 - 60 - 70 éves példa annak bizonyításául, hogy extrémitás volt van és lesz is, amíg ezen a bolygón élünk. Mindenesetre az engem is nagyon zavar, hogy kemény fagyos, vagy akár hózáporos télre utoljára kicsi gyerekkoromból emlékszem. Ellenben mifelénk 4 éve volt utoljára 40 fokos pokoli hőség. Idén sincs olyan meleg. Szóval ez sem lett tendencia

 95. Barna Barabas
  Barna Barabas
  17 napja

  NINCS. Ez a háttérhatalom elmételte a számunkra, hogy igazolják a folyamatban levő globális népirtást. Többek között, bill gates azt mondja, túl sokat fingunk emberek éz tehenek: ez teszi tönkre a ózonréteget...

 96. Máté Komlósi
  Máté Komlósi
  18 napja

  0:12 jó pár éve nekünk is így elverte a jég a céges golfunkat. Nagyon aggasztó a helyzet.

 97. Orsi Zsigri
  Orsi Zsigri
  18 napja

  A klímaváltozás nem azt jelenti, hogy melegebb vagy hidegebb lesz. Radikális változást jelent az időjárásunkban. Jöhet monszun ott ahol eddig sivatag volt és elsivatagosodhat eddig termékeny földrész stb. Érdemes ennek utána nézni. Nagyon érdekes pro és kontra is minden érv. Jó lett a videó.

 98. Tamás Szabó
  Tamás Szabó
  18 napja

  A Föld klímája, ahogyan a videóban elhangzik egy felmelegedő státiumban van éppen. A probléma ennek a felmelegedésnek az ütemével van. Ugye az iskolában megtanultuk, hogy az üvegházhatású gázok (CO2, CH4, Nitrogén-oxidok, Ózon) a Földfelszínről visszaverődő napsugarakat nem engedik eltávozni a légkörből. Ha ezen gázok túl nagy mennyiségben vannak jelen a légkörben, akkor a Nap melege szépen lassan melegíteni fogja a bolygónk átlagos hőmérsékletét. Mivel az emberi kibocsátás hatására (erőművek, ipar, utazás/szállítás, étkezés) megnőtt főleg a CO2 mennyisége, így a felmelegedés üteme egyre gyorsul. Ahogy elhangzik 4 fok különbség ilyen ütemben akár katasztrofális is lehet. Dehát miért? Csak 4 fok hiszen tegnap 26 volt, ma meg 30, oszt nincs semmi igaz? Ez a 4 fok azt jelenti, hogy a Földön valahol 10 fokkal magasabb az átlaghőmérséklet, valahol meg 6-al alacsonyabb. Ahogy szintén elhangzik ellenpéldaként, több eső, kevesebb eső, melegebb, hidegebb. Pontosan ebben van a lényeg, mert teljesen kiszámíthatatlanná válik az időjárás, és egyre szélsőségesebb lesz. Ahogy elhangzott, még a Kárpát-medencében is lehet hatalamsa jégeső, és szélvihar. A folyók kiszáradnak, a jégsapkák elolvadnak, a tengerek megemelkednek, városok, kisebb országok eltűnnek, az emberek menekülnek a jobb területekre, de hirtelen túl sok ember lesz, amit nem bír el az adott térség, ami ellentétet szül, ami katasztrófához vezet. Ha elfogadjuk a tényt, hogy van klímváltozás, és hatással van rá az ember, akkor 2 dologról lehet beszélni. Mit tehetnek egyes államok/globális cégek, és mit tehet az egyén. Az államok miért nem váltanak egyből megújuló energiaforrásokra és miért nem zöld már mindenki? Egyszerűen azért, mert a Nap nem mindig süt, a szél nem mindig fúj, és amikor nem süt és nem fúj, akkor újra el lesz indítva a szénerőmű, mert nem tudjuk az energiát tárolni. És persze a pénznek jönnie kell tovább, tehát dübörögjön az olajipar, például Norvégiában, ahol hiába minden zöld, a bevételeik nagy része olajexportból jön. Az EU kvóta rendszer egyszerűen egy adó, ami minden kibocsátott CO2 után fizetni kell, pontosan azért, hogy ne tegyék, és pontosan ezért szinte már megvalósíthatatlan elvárások vannak az autóiparral szemben is. De amíg Európa próbálkozik, és hellyel-közzel sikereket ér el ezzel kapcsolatban a fejlődő országokban több évtizedes lemaradásban égetik a szenet és eresztik a légtérbe a káros gázokat minden fajta megkötés nélkül. A DiCaprio film a klímváltozásról nagyon a felszínt kapargatva, de bemutatja a lényegét az egésznek. Én, az egyén mit tehet, az rajtam múlik. Igazából nem kell semmit, mert mint egyén nem tudsz akkkora kárt okozni, hogy az mérhető legyen. De a sok lúd disznót győz elv alapján, ha szeretnél egy kicsit küzdeni valami jóért akkor lehet. Mondjuk megpróbálod a szemeted jelentős részét szelektíven gyűjteni. Megpróbálsz minél kevesebb szemetet gyártani, mondjuk nem veszed meg, amire nincs szükséged, vagy legalább 1,5 literes vizet veszel nem pedig feleset, neadjisten víztisztító kancsót. Ha jó az idő felülsz a bringára, vagy ha nem mész messze, a tömegközre. Nem minden nap a mekiben kajálsz, hanem csak mondjuk 2-szer egy héten, a maradék napon meg mondjuk csirkét eszel nem marhát. Nem nagy dolgok, de a legtöbb esetben még egészségesebb is leszel tőle, tehát egyénként úgymond megéri zöldnek lenni. Szerintem kell állást foglalni, ne ítéljük el a másikat, tessék tanulni, és tessék segíteni a másiknak. A globális klímaváltozás egy tény, amin segíthetünk, lassíthatjuk, megállíthatjuk. A Föld bolygón élünk és jó lenne, ha alkalmas lenne az életre nem az én unokáimnak, hanem még sokszázezer évig. Köszönöm, ha végigolvastad. Nem mindent átfogó, de talán a lényeget hűen tükrözi.

 99. Csaba Mészáros
  Csaba Mészáros
  18 napja

  Szerintem, ha nem változtatunk valamit, akkor ennek a civilizációnak annyi.

  1. máté máté
   máté máté
   11 napja

   Mindegyik civilizáció véges:D elég csak a történelmet(ha nyitottabb vagy legendák is beleférnek) végig nézni.

  2. Csaba Mészáros
   Csaba Mészáros
   13 napja

   @Utolsó ゴジラ Kecske Lovag Meg ha ennyire jó vagy, korrepetálással még pénzt is kereshetsz.

  3. Utolsó ゴジラ Kecske Lovag
   Utolsó ゴジラ Kecske Lovag
   13 napja

   @Csaba Mészáros akkor maradok szentjánosbogár a bányában a vakoknak éjfélkor😅 (őszinte leszek, kicsit kétélű kard tudni, hogy én vagyok az iskola legjobb tanulója😓)

  4. Csaba Mészáros
   Csaba Mészáros
   13 napja

   @Utolsó ゴジラ Kecske Lovag Én meg nem is törtem magam azért, hogy megtanuljam az angolt, meg a németet, aztán meg jól jött a tudásom, mikor nem volt állásom, meg kellett egy kis jövedelemkiegészítés, meg olyan tudás birtokába jutottam vele, ami itthon nem volt, vagy nem elérhető. Úgyhogy te jobban jársz, hogy ekkora tudásod van, de ők nem.

  5. Utolsó ゴジラ Kecske Lovag
   Utolsó ゴジラ Kecske Lovag
   13 napja

   Háát, szerintem már késő. Drágalátos osztálytársaim olyanok, hogy miattuk idén (szakgimnáziumban) is az alapoktól kellett venni az angolt, másodévben, úgy, hogy van, aki általános óta angolra jár. Én meg az egyik legjobb vagyok belőle, pedig csak két éve tanulom

 100. Péter Somhegyi
  Péter Somhegyi
  18 napja

  Imádom a videóidat!